Львів’яни відвоювали право на дитмайданчик у приватного садочка

14470630_1067001930063233_797374721994124882_n
Майданчик на вул. Зубрівська, 34Г. Фото: Віта Стець

Жителі Сихівського району Львова вибороли право користування майданчиком на прибудинковій території у приватного дитсадка. Відповідне рішення погодили на сесії Львівської міської ради 4 жовтня.

29 вересня жителі Сихівського району міста забили на сполох: довкола дитмайданчику за адресою вул. Зубрівська, 34Г на їх прибудинковій території почали зводити паркан. Мешканці з’ясували — огорожу зводить приватний садочок «Хеппі», який знаходиться поруч. Утім, за словами сихівчан, документів на право встановлення паркана ніхто не надав.

«Ми територією цього майданчика опікувалися 10 років. Озеленили його, встановили лавочки та гойдалки. А потім прийшли представники приватного садка і сказали, що забирають його собі, зводять довкола паркан і на територію сторонніх, тобто нас, не пускатимуть», — скаржиться Віта Стець, жителька Сихівського району.

Такі заяви відкидали представники садочка «Хеппі».

«Ми не забороняли нікому вхід на територію. Паркан зводився для того, аби діти були у безпеці, бо дорога за чотири метри, — пояснює Ірина Астахова, власниця садочку «Хеппі». — А територію ми б облаштували гарно».

Конфлікт мешканців та приватного садка зрештою винесли на розгляд під час сесії Львівської міськради. У результаті, депутати проголосували за те, аби залишити територію майданчика за мешканцями району.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: