На Львівщині судитимуть іноземця, через якого загинула людина

У Стрию 48-річний іноземець постане перед судом за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

Про це повідомили в ГУ Нацполіції у Львівській області.

Автопригода трапилася 24 червня 2014 року, о 07.40, у Стрию  на ділянці траси Київ-Чоп. Автопоїзд у складі сідлового тягача «Scania R420» та напівпричепа «Schmitz-gotha», яким  керував 48-річний іноземець,  зіткнувся  з автомобілем ВАЗ-2109, водій якого зупинився перед виїздом на другорядну дорогу.  Після цього автомобіль ВАЗ-2109 зіткнувся з попутним автомобілем ВАЗ-2105,  та, виїхавши на смугу зустрічного руху, зіткнувся з мікроавтобусом «Мercedes-Benz 408D».

Унаслідок ДТП пасажир «дев’ятки», 33-річний місцевий мешканець, від отриманих травм  помер у лікарні, водій і  пасажир, а також пасажир ВАЗ-2105 отримали тілесні ушкодження.

Як встановили правоохоронці, саме водій автопоїзда грубо порушив вимоги Правил дорожнього руху та створив аварійну обстановку, яка і призвела до дорожньо-транспортної пригоди.

Досудове розслідування за даним фактом завершено. Кримінальне провадження щодо 48-річного іноземця, котрий більше, ніж  півтора року перебував у розшуку з обвинувальним актом скеровано до суду.

За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального  кодексу України, йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: