У Львові ті учасники АТО, які відмовляться від землі, отримають по 100 тисяч гривень

Робоча група, яка опрацьовувала ухвалу про забезпечення житлом учасників АТО дійшла компромісу і під час сьогоднішньої сесії депутати внесли зміни до програми забезпечення житлом учасників АТО. За ухвалу проголосували 54 депутати.

Ухвалою передбачено, що для бійців, які погодяться не претендувати на земельну ділянку, буде виділена компенсація у сумі 100 тисяч гривень для кожного.

Виступаючи перед депутатами, голова всеукраїнської спілки учасників АТО Сергій Дячишин закликав депутатів підтримати ухвалу, зазначивши, що такий механізм компенсації діє і в інших містах.

Ухвалою передбачено, що вже цього року у бюджеті міста буде виділено 10 мільйонів гривень на компенсацію учасникам АТО. У наступні роки ця сума становитиме 100 мільйонів гривень щороку. Усього на компенсації передбачено 400 мільйонів гривень.

Як сказав міський голова Андрій Садовий, у разі потреби ця сума може бути збільшена у майбутньому.

Паралельно депутати звернулися до Держгеокадастру з проханням сприяти передачі у власність громади Львова 59 га землі, що знаходяться у районі Рясного-Білогорщі з тим, щоб ці ділянки були зарезервовані для виділення їх учасникам АТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: