Депутати вважають, що ЗМІ перебільшують небезпеку дії «закону Савченко»

Голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем`якін вважає, що небезпека дії т.зв.«закону Савченко» перебільшена засобами масової інформації.

Як передає УНІАН, про це він заявив на засіданні комітету під час обговорення законопроектів щодо внесення змін до відповідного закону.

«Із 6 тис.700 людей, які вийшли за цим законом, всього 182 були затримані за скоєння злочину. Всього за гратами перебувають 69 тис. 997 осіб, із них 28 тис. перерахували термін відбування покарання. Можливо, вони вийдуть на волю на півроку чи на місяць раніше, але неправда, коли кажуть, що на волю вийде 30 тис. ув`язнених», - сказав Кожем`якін.

Водночас, як раніше писала ІА Дивись.info, за словами міністра МВС Арсена Авакова, через дію цього закону в Україні сталось уже 20 убивств.

Також сьогодні комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував парламенту розглянути два законопроекти народних депутатів щодо внесення змін до цього закону.

Разом з тим він визнав, що проблема існує, адже на волю виходять також особи, які скоїли особливо тяжкі злочини.

На розгляд комітету було винесено два законопроекти, які передбачають внесення змін до «закону Савченко», авторства Ігоря Луценка та Антона Яценка. Вони обидва по суті пропонують одне й теж - не зараховувати один день перебування в слідчому ізоляторі за два дні у тюрмі до осіб, засуджених за тяжкі та особливо тяжкі злочини.

Детальніший юридичний аналіз закону читайте у нашій публікації День за два: чому варто відмінити скандальний «закон Савченко»

Верховна Рада в листопаді 2015 року прийняла Закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу щодо вдосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув`язнення в строк покарання», автором якого була народний депутат Надія Савченко.

Документ набув чинності 24 грудня 2015 року.

Ним передбачено, що один день попереднього ув`язнення зараховується за два дні позбавлення волі.

У Генпрокуратурі заявили, що цей закон дав змогу достроково вийти на свободу і суттєво зменшити терміни відбування покарання небезпечним злочинцям.

5 жовтня Кабінет міністрів схвалив законопроект, яким пропонується збереження формули зарахування перебування в СІЗО «один день за два дні» тільки для тих осіб, які вчинили легкі або середньої тяжкості злочини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: