Кабмін готовий надати допомогу владі Львова у вирішенні проблеми сміттєзвалища, - Гройсман

grojsman

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевняє, що уряд та він особисто готові надати допомогу владі Львова у вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища, пише УНІАН.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевняє, що уряд та він особисто готові надати допомогу владі Львова у вирішенні проблеми Грибовицького сміттєзвалища, повідомляє прес-служба Кабміну.

Про це Володимир Гройсман заявив сьогодні під час засідання уряду.

«Де ви будете бачити з міською радою, де ми можемо допомогти і підтримати, я готовий це зробити, - наголосив прем’єр-міністр, звертаючись до голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки. - Я до ваших послуг».

Говорячи про необхідні дії уряду, щоб допомогти Львову вирішити питання сміттєзвалища, прем’єр-міністр нагадав, що 30 вересня у рамках робочої поїздки до Львівської області зустрічався з представниками громади села Малі Грибовичі, Львівської міської ради, міським головою.

«Я вважаю, що вони абсолютно можуть узгодити спільний план дій. Єдине, що там є питання кризи довіри. Давайте, можливо, наше посередництво, якщо потрібно, чим ми можемо допомогти, щоб допомогти вирішити (проблему)», - зауважив Гройсман.

У свою чергу Синютка також нагадав, що уряд погодив проект Європейського інвестиційного банку, що «дає великий крок вперед і шлях до розв'язання проблем».

За його словами, «міській владі Львова треба працювати над тим, що, маючи на своїх депозитних рахунках по декілька сотень мільйонів гривень і маючи перевиконання з уже розподілених 600 млн і станом на 1 жовтня 331 млн грн - це практично більше як 900 млн грн, треба просто сконцентрувати кошти і вирішити проблему. Тому що проблема носить суто технічний характер фінансового ресурсу. Сьогодні у місцевих органів влади їх більше ніж достатньо».

Додамо, що міський голова Львова Андрій Садовий заявив про готовність розпочати роботи з рекультивації полігону у Грибовичах вже цього тижня.

Нагадаємо, у вересні Кабмін погодив Львову кредит на 75 мільйонів євро для вирішення проблеми зі сміттям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: