Консультативна місія ЄС та НАТО реформуватимуть СБУ

d05d3f74246b2cd0720cd7b367baaee21432712194

6 жовтня до Львова прибули представники Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки. Під час зустрічі з працівниками Львівської СБУ, голова місії заявив про те, що над реформуванням української Служби безпеки працюватимуть члени КМЄС та НАТО.

Співпраця між членами Консультативної місії Європейського союзу та СБУ Львівської області розпочалася 6 жовтня теоретичними заняттями. Для співробітників СБУ представники КМЄС з реформування сектору цивільної безпеки провели тренінг з прав людини. Як відзначає голова КМЄС Кястутіс Ланчінскас, це – перший крок на шляху до реформування Служби безпеки України, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

«Ми ще не можемо дати оцінку роботі СБУ, бо тільки починаємо нашу співпрацю. Але наша місія працює також з офісом НАТО в Україні. І разом ми працюємо над розробкою концепції реформування Служби безпеки», — зазначив Кястутіс Ланчінскас.

Кястутіс Ланчінскас

Кястутіс Ланчінскас

За словами експерта, при СБУ необхідно створити систему громадського нагляду. Тільки тоді правоохоронці відчуватимуть відповідальність перед населенням.

«Це не означає, що ми плануємо надати доступ до документів СБУ будь-кому. Це означає, що має бути утворений спеціальний орган чи організація з залученням представників громади, яка б забезпечувала контроль, нагляд, а також дотримання законів. СБУ має відчувати зобов’язання звітувати перед громадянами», — каже представник місії.

За словами голови КМЄС з львівськими правоохоронцями працюватимуть представники країн Європи, які ділитимуться досвідом та навчатимуть їх дотримуватися принципів верховенства права.

У свою чергу начальник Управління СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук зазначив, що першочерговим завданням реформованої Служби безпеки буде захист України від агресії з боку Російської Федерації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: