На гасіння соснівського терикону виділили 15 мільйонів

Міністерству енергетики та вугільної промисловості виділили 15 мільйонів гривень на запобігання виникненню надзвичайної ситуації на території Сокальського району Львівської області. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 27 вересня, підписаного прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

«Виділити Міністерству енергетики та вугільної промисловості 15 млн. гривень для здійснення першочергових невідкладних заходів, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайної ситуації на території Сокальського району Львівської області.

Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету», – йдеться у розпорядженні.

Крім того, Міністерство енергетики та вугільної промисловості мало затвердити у тижневий строк за погодженням з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерством економічного розвитку і торгівлі та Міністерством фінансів перелік витрат, пов’язаних із здійсненням першочергових невідкладних заходів, спрямованих на запобігання виникненню надзвичайної ситуації на території Сокальського району Львівської області.

І до 28 грудня подати Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів, Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Державній казначейській службі звіт про використання коштів.

Нагадаємо, у вересні 2015 року почав горіти терикон біля Соснівки, який належить ПАТ «Львівська вугільна компанія». Гасити породний відвал розпочали лише навесні, однак прикладені зусилля не дали результатів і терикон досі не загасили. Причина – порушення технології складування породи. Крім того, ПАТ «Львівська вугільна компанія» має великий борг перед Червоноградським спецуправлінням з гасіння і рекультивації териконів, які, власне, мали перешаровувати терикон породою, щоб не допустити займання і, зрештою, гасити його…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: