Першим в Україні безпілотним КрАЗ можна керувати з планшета (Відео)

268702

В Україні створили перший «розумний» автомобіль спеціального призначення – безпілотний автомобіль КрАЗ-Спартан.

Призначений такий smart-КрАЗ для допомоги військовим в зоні бойових дій. Новаторський проект реалізували завдяки співпраці Запорізької інжинірингової компанії «Інфоком Лтд» та ПАТ «АвтоКрАЗ».

Керувати такою автівкою можна за допомогою планшета, «розумної рукавички» або операторської станції. Зв’язок із автомобілем здійснюється через цифрові радіоканали передачі даних Wi-Fi/Wimax, радіус зв’язку – 10-50 км. Додатково безпілотник оснащений програмно-апаратним комплексом «SmartDrive» і навчанням у режимі реального часу «Teach-inDrive». Система здатна запам’ятовувати заданий маршрут і через GPS передавати координати в базу.

Встановлений на безпілотному КрАзі автопілот Pilotdrive оснастили комплексом спеціальних датчиків. Серед них – тепловізор із системою автоматичного визначення цілі та захоплення, відеокамера з охопленням 360˚, передній і задній радари для виявлення перешкод, далекомір, ємнісний датчик присутності людини в радіусі 18 метрів. Завдяки Pilotdrive КрАЗ-Спартан розпізнає ширину дороги та перешкоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: