Російський політик запросив львівських студентів до глобального політичного діалогу

6ef848c6-8c18-4e3d-ab72-b1b5de6b9535_w987_r1_s
Геннадій Бурбуліс / фото: www.svoboda.org

Соратник Бориса Єльцина та колишній Державний секретар Росії Геннадій Бурбуліс має намір залучити студентів Українського католицького університету до глобального діалогу університетів і творення цінностей для політичного діалогу у Європі та світі у майбутньому.

Про це він заявив у коментарі кореспонденту «Дивись.Info» після учорашнього виступу у навчальному закладі.

Геннадій Бурбуліс вважає, що вирішити проблеми сьогодення можливо лише за участі людей принципово нової якості – представників нового покоління. Відтак під час теперішнього візиту до України він почергово виступив перед студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Українського католицького університету.

[dyvys_blockqoute text="Я пропагую ідею глобального діалогу університетів. Це простір того духовного творення, в якому виробляються нові цінності. Тут ми говоримо про студентів, адже такі цінності не сприймають реальні політики, адже самі є перевантажені кон'юнктурою та боротьбою за владу. Вони не мають часу подумати," author="– пояснив політик"]

Сам Бурбуліс наразі працює над проектом «Центр Балто-Чорноморських досліджень», метою якого є об'єднання експертів, політиків і мислителів довкола творення нового мисленнєвого та ціннісного простору у Центрально-Східній Європі.

«Були неодноразові спроби сформувати Балтійсько-Чорноморський союз під егідою Польщі та України, а також країн Балтії з метою спільно протистояти загрозам, в тому числі, з боку Росії. Спроби ці найчастіше диктувалися нерозумінням Західною Європою цієї загрози і наполегливою експансією американської системи цінностей.

Нам здалося, що сам склад країн, що утворюють Балтійсько-Чорноморський життєвий простір, дозволяє провести деяку роботу, принципово відмовляючись від політизованого ставлення до минулого і сучасного. Ми подумали, що настав час сформулювати нові підходи і позицію і сформувати її нові цілі. Це не союз проти або в оборону від загроз ззовні, а спроба з акцентом на дослідницьку роботу, на участь експертів і політиків, які в різні часи керували державами (значить, не обтяжені владою зараз і можуть говорити, що думають)», – пояснив політик.

На його думку, учасниками цього обговорення мають стати і студенти регіону. Результатом роботи цього Центру він називає формальне втілення виховання цього покоління – поява політиків нової якості та вирішення сучасних проблем.

Нагадаємо, ідея створення міждержавних політичних, економічних або культурних союзів у Балтійсько-Чорноморському регіоні цього літа знову отримала своїх прихильників: так на Форумі місцевого розвитку голова Сейму Республіки Польща Марек Кухцінські заявив, що його країна відстоюватиме залучення України до роботи Вишеградської четвірки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: