Львів’яни не йдуть на службу в армію, — військовий комісар

14624794841prizyve-1100x734

Під час весняного призову два райони Львові не виконали план. Найменше призовників прийшло з Галицького і Франківського районів міста.

Під час весняного призову два райони Львові не виконали план. Найменше призовників прийшло з Галицького і Франківського районів міста.

Про це сьогодні, 7 жовтня, під час брифінгу заявив обласний військовий комісар Олександр Тіщенко, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«Правила служби залишаються незмінними, — каже Олександр Тіщенко. — Строкова служба триває рік. Після цього військові можуть підписати контракт. При цьому, не призиваються опікуни, ті, хто має дитину віком до трьох років. Отримують відстрочку ті, у кого дружина вагітна та ті, хто має двох дітей».

Військовий комісар Львівської  області, Олександр Тіщенко

Військовий комісар Львівської області, Олександр Тіщенко

Осінній призов торкнеться осіб у віці від 20 до 27 років. Військовий комісар наголосив, що згідно з указом Президента України, строковики служать виключно на мирній території. В зону бойових дій їх відправляти не будуть.

Читайте також: Ми хочемо, щоб воїни почували себе потрібними і після війни, – працівники центру надання послуг учасникам АТО (фото)

Крім того, Олександр Тіщенко зазначив, найбільше строковиків під час минулого весняного призову набрали з районів області.

«Зі Львова прийшло дуже мало призовників. Містяни не йдуть на службу. Такі райони як Галицький і Франківський план не виконали на 60% по призову, — каже Олександр Тіщенко. – Якщо в сільських і селищних місцевостях працює сільська рада, то оповіщення у Львові провести практично нереально. Майже на кожному під’їзді стоїть домофон і потрапити туди складно. Навіть якщо ми заходим у цей під’їзд, до квартири не достукатися».

Добровільно з усіх призовників на строкову службу приходять 70%. Інших, за словами військового комісара, доводиться шукати і вистежувати.

Нагадаємо, що з 1 жовтня розпочався осінній призов на службу в армії, який триватиме два місяці. Цього разу зі Львівщини до війська мають призвати 800 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: