Немає опалення — звертайтеся до власника будинку, — Львівтеплонерго

Опалювальний сезон у Львові для населення відповідно до розпорядження міського голови починається 11 жовтня. Утім, наразі достеменно невідомо, чи в усіх оселях батареї стануть теплішими.

Опалювальний сезон у Львові цьогоріч розпочинається раніше за 15 жовтня. Так, вже сьогодні у всіх бюджетних установах має стати тепліше, а от з 11 жовтня опалення мають подати до будинків містян.

«Сьогодні ми відновлюємо подачу тепла до усіх бюджетних установ, незалежно від того, були від них звернення чи ні. Минулого тижня ми дали опалення до тих установ, які до нас звернулися листом — розпочати опалювальний сезон раніше. Станом на минулу середу це були дві лікарні: Львівська обласна клінічна лікарня та Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр», — каже прес-секретар ЛМКП «Львівтеплоенерго» Ганна Пищула.

За її словами, 10 жовтня опалення отримають усі без виключення бюджетні установи, якщо з приміщенням, де вони розташовуються, все добре: немає заповітрення, батареї не забиті тощо.

Як відзначає Ганна Пищула, «Львівтеплоенерго» впродовж літа працювало над тим, аби опалювальний сезон пройшов без проблем.

При цьому, прес-секретар не виключає того, що у деяких будинках містян тепліше вже завтра не стане.

[dyvys_blockqoute text="Бувають ситуації, коли у квартирі одна батарея гріє, інша — ні, або у всій квартирі холодно тощо" author="прес-секретар Немає опалення - звертайтеся до власника будинкуЛьвівтеплоенерго"]

«Наше підприємство зробило все, щоби стало тепло. Але можуть бути неготові самі будинки», — зазначає Ганна Пищула. — Бувають ситуації, коли у квартирі одна батарея гріє, інша — ні, або у всій квартирі холодно тощо. Тоді усі питання до власника будинку: ЛКП, ЖБК, ОСББ».

Прес-секретар наголосила, що саме власники мали підготувати внутрішні будинкові системи до опалювального сезону, у тому числі — перевірити батареї у квартирах мешканців.

У випадку ж, якщо власник будинку запевняє, що внутрішні системи справні, мешканці можуть звертатися до «Львівтеплоенерго», аби ті з’ясували причину відсутності опалення.

Зазначимо також, сьогодні в прямому ефірі «112 Україна» міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик заявив, що під час опалювального сезону в Україні проблем не виникне.  Він також зазначив, що є цілий ряд підстав, аби так стверджувати. Так, в Україні значно збільшили обсяг виробництва електроенергії. Крім того, база теплових генерацій удвічі перевищує потреби України. Також, за словами Ігоря Насалика, на складах зберігається понад 1,7 млн т вугілля. Ще 0,5 млн тонн зафрахтовано в рамках диверсифікації поставок вугілля в країну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: