Офіс бізнес-омбудсмена за 16 місяців роботи в Україні заощадив підприємцям 5 мільярдів

Український бізнес заощадив 5 млрд грн упродовж 16 місяців роботи Офісу бізнес-омбудсмена.

Український бізнес заощадив 5 млрд грн упродовж 16 місяців роботи Офісу бізнес-омбудсмена, повідомляється на офіційній сторінці Офісу в Facebook, передає УНІАН.

«Фінансовий ефект роботи Офісу бізнес-омбудсмена досяг 5 млрд грн. За 16 місяців роботи в Україні команда Ради бізнес-омбудсмена допомогла сотням підприємців повернути кошти у свій бізнес», – йдеться в повідомленні.

При цьому в Офісі відзначили, що детальну статистику буде представлено в квартальному звіті, який організація представить через місяць.

Як повідомляється, Офіс бізнес-омбудсмена, покликаний вирішувати спірні питання взаємодії підприємців і державних органів, за рік своєї роботи допоміг українським бізнесменам заощадити 3,5 млрд грн.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України підготувало законопроект про Офіс бізнес-омбудсмена, який надає йому повноваження доступу до інформації й регулює взаємодію з державними органами.

У разі ухвалення парламентом документ на законодавчому рівні створює в Україні інститут бізнес-омбудсмена як незалежної організації, яка допомагатиме бізнесу в захисті прав на підприємницьку діяльність.

Ідею відкриття в Україні Офісу бізнес-омбудсмена як представника інтересів бізнесу в органах влади було озвучено навесні 2014 року. На грудень 2014 року було сформовано попередній набір функцій, якими планували наділити бізнес-омбудсмена, а також набір вимог до кандидатури бізнес-омбудсмена. 22 грудня 2014 року на цю посаду було призначено литовця Альгірдаса Шемету, який раніше обіймав посаду єврокомісара.

Активну діяльність як неурядова організація Офіс почав здійснювати з 20 травня 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: