Омелян анонсував нововведення в українських поїздах

14590312_10154182817543439_5069931776733826828_n

До кінця року Укрзалізниця відремонтує 100 вагонів. Після повернення на маршрути вони відповідатимуть новим стандартам сервісу української залізниці.

Про це написав Міністр інфраструктури України Володимир Омелян на свої сторінці у Facebook.

«Цього року капітально відремонтуємо до 100 пасажирських вагонів, на наступний - 200! Сучасні, з вакуумними туалетами. Начебто є рішення щодо безперебійної роботи вай-фаю в поїздах та запровадження електронного квитка на електричках. З наступного тижня розпочинаємо обговорення», - повідомив Володимир Омелян.

Міністр наголосив, що одним з головних питань є виведення санітарних норм обслуговування пасажирських вагонів на абсолютно новий рівень: «Будуть внесені зміни до стандартів, відмовимося від подушок «на пір'ї» і ковдр у пилюці. Буде введено європейський сервіс, який повністю відповідатиме гігієні та зручності. Цікава особливість, як тільки відмовилися від корупційних схем при закупці миючих розчинів - одразу стало можливим відмити вагони від багаторічного бруду. І, так, знімемо фіранки чи, як дехто їх називає, «занавіски». Виключно ролети на вікнах. Обговорили питання приведення до єдиних норм залізничних станцій».

Крім того, не забувають в Укрзалізниці, за словами Володимира Омеляна, і про впровадження українського контенту в усі сфери роботи компанії: «До грудня 2016 р. всі квитки, назви станцій, оголошення, інформація на табло буде вестися виключно українською та англійською мовою! Одночасно, працюємо над декомунізацію назв станцій».

Ще однією серйозною новацією в роботі Укрзалізниці має стати новий підхід до формування сезонної маршрутної сітки.

«Домовилися, що наступного тижня відбудеться зустріч з громадськими активістами, під час якої розглянуть нові маршрути на зимовий сезон, і роботу з громадськістю буде формалізовано. А це означає, що УЗ нарешті матиме дієвий механізм зворотнього зв'язку щодо зручності графіків, комфортності поїздів, а платники податків і пасажири УЗ матимуть можливість впливати на це!», - наголосив Володимир Омелян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: