У Дулібах не погодили будівництво свинокомплексу

sibdeporu-3124
Фото ілюстративне. Джерело: agropolit.com

Обласна комісія виявила порушення у діяльності фірми «Лемберг-Агро», яка планувала збудувати свинокомплекс у селі Дуліби на Львівщині.

Обласна комісія виявила порушення у діяльності фірми «Лемберг-Агро», яка планувала збудувати свинокомплекс у селі Дуліби на Львівщині, пише ІА Дивись.info

Будівництво свинокомплексу ТзОВ «Лемберг-Агро» у селі Дуліби на Львівщині наразі під питанням. Фахова обласна комісія у складі Держпродспоживслужби, санепідемстанції, екологічної інспекції та інших завершила перевірку роботи свинокомплексу. Висновок — далеко не всі параметри відповідають необхідним стандартам.

Так, за словами заступника начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Василя Стрищака, незрозуміло, як підприємство збирається вирішувати проблему водозабезпечення.

«Підприємство не надало документів щодо потенційного водозабезпечення, але оскільки підприємство не здійснює діяльність, не можна трактувати це як порушення, — каже Василь Стрищак. — Утім, суб’єкт має дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Також ми не виявили перевищення вмісту забруднюючих речовин у ґрунті».

Як відзначив Василь Стрищак, фахівці також не змогли перевірити дозвіл на утримання тварин, бо свиней до комплексу ще не завезли.

Крім того, за словами першого заступника голови ОДА Ростислава Замлинського, свинокомплекс, згідно з висновком земельного кадастру, не має договору оренди землі.

Зіграла свою роль і думка громади села — люди категорично проти відкриття свинокомплексу.

Відтак, наразі питання будівництва «Лемберг-Агро» відкладено на невизначений термін, якщо не сказати — назавжди.

Нагадаємо, ТзОВ «Лемберг-Арго» хоче відкрити у Дулібах свинокомплекс. Однак місцеві мешканці проти такого сусідства, оскільки подібна свиноферма є у сусідньому селі Ліщин, де люди потерпають через сморід і отруйні аміачні відходи.

Зазначимо також, що обласна комісія винесла рішення щодо свинокомплексу лише з другої спроби.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: