У Львові до дня білої тростини незрячі проведуть виставку своїх робіт

12 жовтня, о 12-й годині в будинку культури Львівського УВО УТОС на вулиці Замарстинівській 130 проведуть заходи до Міжнародного дня білої тростини.

12 жовтня, о 12-й годині в будинку культури Львівського УВО УТОС на вулиці Замарстинівській 130 проведуть заходи до Міжнародного дня білої тростини, зокрема виставку робіт людей з вадами зору та виступи творчих колективів.

Про це під час прес-конференції розповіла голова правління Львівської обласної організації УТОС Любов Кукуруза, пише ІА Дивись.info.

«15 жовтня Міжнародний день білої тростини – людей з вадами зору. Біла тростина не тільки засіб орієнтування незрячих але і стала символом сліпоти», - розповіла Любов Кукуруза.

За її словами наразі ще недостатньо адаптованих для незрячих книжок - озвучених або виданих шрифтом Брайля, не завжди адаптований громадський транспорт. Водночас у Львові чимало зроблено для незрячих.

«Нам допомагають з орендою приміщень, місто надає компенсацію за комунальні послуги, є  безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Центр зайнятості і міська  рада на паритетних засадах фінансують громадські роботи. Ми щомісяця маємо можливість брати по 14-15 людей на роботу -  начитка літератури, організація служби супроводу, юрист, реабілітолог, за ці кошти надають низку соціальних послуг людям з інвалідністю по зору. На вулицях з міста з’явилася тактильна попереджувальна плитка, яка унезалежнює людей з інвалідністю за зором на вулицях міста, тобто йде адаптація вуличної мережі, весь електротранспорт озвучується», - розповіла Любов Куруруза.

Заступник начальника міського управління соціального захисту Ігор Кобрин розповів, що співпраця міської ради і товариства незрячих триває вже більше 9 років.

«Це реалізація  проектів і фінансова підтримка. Цього року фінансова підтримка в загальному склала близько 100 тисяч гривень», - розповів Ігор Кобрин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: