У Золотому і Петровському мають з’явитися постійні пункти дислокації СММ ОБСЄ

14642056_1112605688827243_980410089935770070_n

Після відведення живої сили і техніки в Золотому і Петровському військові облаштовують місце для постійної дислокації СММ ОБСЄ, постійний пункт спостереження.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Головне, аби СММ були готові в повному обсязі виконувати свої функції і цілодобово чергувати – моніторити ситуацію в місцях відведення, як це передбачає рамкова угода. Поки що представники місії лише епізодично приїжджають на місце відведення. В ці вихідні в Петровському , Золотому і Станиці Луганській побували українські і іноземні журналісти, також речник Л. Кучми Д. Оліфер, аби на власні очі побачити результати відведення», – написала Ірина Геращенко.

За словами Геращенко, найважливіше – після відведення на цих ділянках не стріляють і не має порушення тиші.

«Щодо Станиці Луганської , то там військові мають витримати прописаний графік і розпочати відведення після тижня режиму тиші. Військові сподіваються, відведення в Станиці відбудеться найближчими днями. Щодо переживань місцевих жителів, то, очевидно, що поки на окупованій території знаходяться більше 40 тисяч незаконно озброєних російських найманців, небезпека провокацій, обстрілів, наступів залишається на всій лінії фронту- як в місцях відведення, так і в місцях невідведення. Завдання влади і мінської групи – боротися за відновлення контролю над кордоном і повне виведення іноземних найманців і зброї за поребрик, але це важкий і довгий процес. Щодо дій місцевої влади, то, очевидно, вона має вести роз'яснювальну, а не накручувальну роботу з місцевим населенням», –зазначила перший віце-спікер.

Вона додала, що після відведення українська сторона наполягатиме в Мінську на відкритті КПВВ в Золотому і відновленні мосту у Станиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: