У Кремлі чиновникам і депутатам рекомендують повернути дітей в Росію

Адміністрація президента РФ рекомендувала чиновникам і депутатам всіх рівнів повернути дітей і батьків в Росію. Тих, хто відмовиться піти ради адміністрації, позбавлять підвищень в кар'єрі

Адміністрація президента РФ рекомендувала чиновникам повернути в країну дітей, які навчаються за кордоном, і літніх батьків, які мають російське громадянство, але живуть не в Росії. Дітей рекомендують перевести в російські вузи і не чекати закінчення навчання за кордоном. Про це повідомляє Znak.com з посиланням на п'ять анонімних співрозмовників, яких безпосередньо торкнулася рада адміністрації.

Прохання стосується чиновників всіх рівнів, від співробітників адміністрації президента і адміністрацій регіонів до всіх депутатів, а також працівників держкорпорацій.

Якщо хтось із чиновників не виконає рекомендацію оперативно, йому нагадають про випадки, коли через родичів за кордоном держслужбовцям ускладнювали просування по кар'єрних сходах. Один зі співрозмовників Znak.com розповів, що йому відомо про декілька подібних випадках.

Видання згадало кілька скандалів, пов'язаних з дітьми чиновників, які перебувають за кордоном. У 2012 році опозиціонер Олексій Навальний розповів, що за кордоном вчаться три дочки відомого єдинороса Сергія Железняка.

За кордоном також вчиться син Павла Астахова. Друга дитина колишнього омбудсмена народився у Франції. За словами одного зі співрозмовників видання, «євроорієнтацію сім'ї Астахова» зіграла свою роль, коли приймалося рішення про його відставку.

Дочка міністра закордонних справ Сергія Лаврова виросла і здобула освіту в США. Журнал Tatler згадував в списку найбажаніших наречених Росії сина міністра промисловості Дениса Мантурова. Tatler відзначав, що він провчився в Швейцарії рівно стільки, «щоб батько не накликав на себе гнів начальства».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: