В Україні стартував проект «Лісова варта» - волонтери на сторожі лісів

Проект передбачає фахову підготовку волонтерів та допомогу у проведенні рейдів, передусім лісами пілотниг регіонів: Київської та Львівської областей. Під час яких фіксуватимуться знайдені порушення для передачі у контролюючі органи.

Проект передбачає фахову підготовку волонтерів та допомогу у проведенні рейдів, передусім лісами пілотних регіонів: Київської та Львівської областей. Під час яких фіксуватимуться знайдені порушення для передачі у контролюючі органи.

Перший тренінг пройшов 8-9 жовтня у Боярці, під Києвом. На ньому зібрались 16 волонтерів з Києва та околиць, які так чи інакше були вмотивовані дізнатися про боротьбу із лісовими порушеннями. Хтось із волонтерів є учасником громадських організацій, які опікуються сусідними із ними ділянками лісу, хтось працює інспектором служби охорони природно-заповідного фонду; дехто є активним туристом і мандрівнико, а хтось просто має вільний час і хоче присвятити себе боротьбі за збереження наших лісів.

Під час «Лісової варти», тренери дали зрозуміти волонтерам, що лісогосподарська діяльність – це не хаотичний процес, як багато кому здається, а складна налагоджена діяльність, що регламентується відповідними документами. І знання того, яким чином призначається ділянка в рубку, як визначається стан дерева і нараховується об’єм вирубаної деревини - дає змогу контролювати діяльність лісових господарств.

Під час польових виїздів в ліси Боярської лісової дослідної станції волонтери отримали можливість на практиці зрозуміти, як правильно має здійснюватися лісове господарство, що таке мірна вилка чи висотомір, навчилися правильно вимірювати дерева і відпрацювали послідовність дій при фіксації лісових порушень на різних видах і стадіях вирубок, в тому числі використовуючи для цього підручні засоби (смартфон, вимірювальну рулетку тощо).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: