Обласні депутати хочуть звернутись до Кабміну із вимогою збільшення покриття україномовним радіостанціям

Депутат Львівської обласної ради від фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Галина Сич запропонувала звернутися до Кабміну з вимогою сприяти розбудові мережі покриття україномовних радіостанцій.

Про це вона заявила під час сесії Львівської облради.

«Ситуація, коли «Радіо Шансон», що транслює російську «кримінальну лірику» по всій Україні, а україномовні радіостанції, навіть державні, не мають й близько такого покриття радіочастотами, є просто неприпустимою», – сказала Галина Сич.

У зверненні до колег-депутатів на засіданні Львівської обласної ради вона запропонувала створити робочу групу, в яку увійдуть депутати та фахівці. Робоча група мала б напрацювати звернення до державних інституцій, де б були чітко прописані пропозиції до стимулювання розвитку україномовних радіостанції через розбудову територій покриття саме їх частотами.

«Зокрема, створити механізми стимулювання, заохочення до розвитку української популярної музики шляхом:

- надання коштів, із передбачених для цього Державним бюджетом України, щоб розбудувати діючі радіомережі для якомога більшого покриття радіочастотами українським радіостанціям. Саме тих, де квота національної української пісні буде переважною, якісною і такою, що буде популяризувати нових виконавців і нові пісні українською мовою;

- створення нових каналів радіомовлення, керівництво яких зобов’яжеться беззастережно дотримуватись мовних квот і розвивати, популяризувати українську музику», - йдеться у депутатському зверненні.

«Мало чисто «філософських» мір покарання за недотримання квот, треба розвивати своє, щоб водій, їдучи дорогами України, мав вибір. Наразі, у нього такого вибору немає. Чомусь держава вирішила, що найбільш гідним максимальних мереж покриття є «Радіо Шансон». Більш ніж дивно, коли є чимало радіостанцій з патріотично налаштованими творчими редакціями, які свідомо популяризують якісну українську музику, відкривають нових вартісних виконавців, але держава жодним чином на це не реагує. Час змінювати такий стан речей», – стверджує Галина Сич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: