Проти децентралізації виступають люди з радянським мисленням, - Синютка

57fde9fbdd7b7_1476274350_480x320_3_0

Децентралізації пручаються люди з радянським мисленням, а також ті, хто зараз отримує вигоду від незавершеної реформи.

Про це на VI Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна, сказав Олег Синютка, керівник Львівської обласної державної адміністрації.

«Сьогодні немає публічної дискусії, потрібна чи не потрібна децентралізація. Хоча будь-яке опитування, я впевнений, покаже, що вона потрібна. Сьогодні тільки у Львівській області місцеві бюджети за 9 місяців отримали додатково 1,7 мільярда гривень більше запланованого», - сказав Синютка.

Водночас є опір децентралізації. На думку Олега Синютки, цьому є два пояснення. По-перше, децентралізація дозволить «назавжди відірватися від пострадянського мислення». Тобто децентралізації пручаються люди з радянським мисленням, які бояться змін. По-друге, деякі обласні центри мають бюджети розвитку 1,5-2 мільярди гривень. І в умовах незавершеної децентралізації вони є розпорядниками цих коштів, це демонструє їх успішність. Якщо реформа піде далі, то ці кошти доведеться передавати на нижчий рівень.

Олег Синютка також наголосив, що сильний імпульс децентралізації дасть передача права розпоряджатися землею об'єднаним громадам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: