У Львові представлять фотовиставку «Українська друга світова»

Завтра, 13 жовтня, у львівському музеї визвольної боротьби України, представлять виставку «Українська друга світова». Ініційована Українським інститутом національної пам’яті, виставка проілюструє український вимір періоду Другої світової війни.

Про це розповіла в.о. директора департаменту внутрішної та інформаційної політики Львівської ОДА Марія Вагіла, повідомляє прес-служба ЛОДА.

«24 фотодокументальні стенди репрезентують український погляд на причини, перебіг та наслідки Другої світової війни. Зокрема ілюструють події від 1 вересня 1939 року до останніх пострілів на Далекому Сході – у війні з Японією, - зазначила Марія Вагіла. - Важливим у ній є й те, що вона розповість про українців та Україну, зокрема наших забутих героїв, які боролися з нацизмом на всіх фронтах – у Європі, Північній Африці, на Тихому океані, - дасть змогу побачити правдиві сторінки історії та досягнення наших військових формувань».

Початок виставки о 14:00.

Зазначимо, експозиція створена спільними зусиллями Українського інституту національної пам’яті та Центру досліджень визвольного руху. Авторами проекту є історики Володимир В’ятрович, Сергій Громенко, Максим Майоров, Василь Павлов, Вікторія Яременко (Український інститут національної пам’яті), Ігор Бігун (Центр досліджень визвольного руху).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: