«Ощадбанк» попереджає про підроблені SMS-повідомлення клієнтам від його імені

Державний «Ощадбанк» попереджає про факти відправки підроблених SMS-повідомлень з невідомих номерів нібито від імені банку.

За інформацією прес-служби банку, клієнтам приходить повідомлення про блокування картки та необхідність зателефонувати до контакт-центру, після чого зловмисники приймають дзвінок і намагаються з'ясувати персональні дані клієнта, включаючи номер картки.

«Співробітники банку ніколи не надсилають SMS-повідомлення, не телефонують клієнту з невідомого номера з метою отримання конфіденційної інформації за допомогою платіжної картки і не просять назвати ці дані телефоном», - наголошується у повідомленні.

Банк нагадує, що користувачі карток не повинні розголошувати конфіденційну інформацію, зокрема, кодове слово, номер картки, термін її дії, PIN-код, CVC/CVV-код.

Також у повідомленні зазначається, що всі SMS-повідомлення банку надходять за єдиним зразком: відправник повідомлення - Oschadbank, а в тексті вказується номер контакт-центру - 0800210800. Номери телефонів, з яких «Ощадбанк» може телефонувати клієнтам: 38 (044) 363-01-33, +38 (044) 364-21-21.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: