В Україні хочуть запустити експериментальну 5G мережу

5g-620x349

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації спільно з Адміністрацією Президента розглядають можливість створення проекту з експериментального запуску системи мобільного зв’язку п’ятого покоління (5G) в Україні найближчим часом.

Про це в коментарі одному інформагентству повідомив заступник глави АПУ з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ Дмитро Шимків, передає Економічна правда.

«Ми з Олександром Животовським (глава НКРЗІ -ред.) обговорюємо, як зробити так, щоб почати експериментувати з 5G в Україні вже сьогодні. Є чітке розуміння, як це зробити», – зауважив Шимків.

Наразі деталі проекту невідомі, хоча заступник глави АПУ додав, що взяти участь зможуть усі бажаючі учасники ринку. За його словами, говорити про повноцінний запуск 5G вже сьогодні поки неможливо, оскільки в Україні немає ні стандартів 5G, ні обладнання чи мобільних пристроїв, які підтримують мобільний зв’язок п’ятого покоління.

Як відомо, у грудні 2014 року Кабінет Міністрів затвердив умови тендеру на отримання ліцензій для надання послуг зв’язку в стандарті 3G. В лютому 2015 відбувся аукціон 3 ліцензій на 3G-зв’язок. Їх отримали Київстар, МТС Україна та Астеліт (life:)).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: