Жоден представник грузинської делегації в ПАРЄ не голосував за резолюції по Україні

Грузинська делегація не взяла участь в голосуванні по резолюціях, прийнятих Парламентською Асамблеєю Ради Європи (PACE) на підтримку України.

На сайті ПАРЄ опубліковані детальні результати голосування, згідно з якими, жоден представник грузинської делегації не брав участі в голосуванні з усіх ключових резолюції по Україні 12 жовтня, інформує сайт Новости-Грузия.

Згідно даним МЗС Грузії, в осінній сесії ПАРЄ, яка проходить 10-15 жовтня в Страсбурзі, бере участь постійнодіюча парламентська делегація з Грузії, в яку входять Манана Кобахідзе, Ека Беселія, Гугулі Маградзе і Звіад Квачантірадзе. Всі ці депутати є представниками правлячої партії «Грузинська мрія».

Тим часом прийняті напередодні в ПАРЄ резолюції по Україні спостерігачі називають «історичними». ПАРЄ вперше назвала російсько-український конфлікт «російською агресією», закликала РФ вивести свої війська з Донбасу, а також засудила незаконні вибори, проведені російською владою у Держдуму РФ на території окупованого Криму, що, як зазначається в доповіді, ставить під сумнів легітимність Держдуми.

За першу резолюцію під назвою «Політичні наслідки російської агресії в Україні» проголосували 73 парламентарі ПАРЄ.

За другу резолюцію під назвою «Засоби правового захисту у випадках порушень прав людини на окупованих українських територіях, непідконтрольних українській владі» проголосували 87 членів ПАРЄ.

Колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчилава так на своїй сторінці у Фейсбук відреагував на бойкот грузинської делегації: «Мені ці слова даються важко, і я не думав, що колись мені доведеться їх сказати. Мені дуже прикро і незручно за те, що Грузинська делегація не голосувала в ПАРЄ за резолюцію щодо України.

Грузинську делегацію представляли чотири депутати Манана Кобахідзе, Ека Беселія, Гугулі Маградзе і Звіад Квачантірадзе. Я з цих людей знаю, і то не дуже добре тільки Еку Беселію. Я не думав, і не повірив би що після 2008 року хтось із моїх співвітчизників буде намагатися «допомагати Путіну».

Хоча я не маю ніякого відношення до цього всього, я все одно прошу вибачення у всіх українців. Ці четверо – не вся Грузія.

Ми все одно Переможемо, а такі люди як ці четверо всього лише пил...» – написав Бачо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: