Гройсман хоче ввести електронні візи для іноземців

14717246_446003478901905_8212932713735797805_n

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман переконаний, для вирішення проблем, з якими зіштовхуються іноземці в українських аеропортах, треба впорядкувати роботу консульських служб та ввести електронні візи.

Про це він написав у Facebook, коментуючи блог з цього приводу Мар’яна Заблоцького.

«Ситуація, яка описана у блозі Української правди, дійсно ганебна. Хочу вибачитись перед тими гостями України, які стикаються з недолугістю наших чиновників», - пише Гройсман.

Він зазначає, що почав з'ясовувати, як навести в цьому питанні лад. «Добра новина - як виявилось, ще на позаминулому тижні міністр ЗС уже видав наказ про цілодобову роботу консульського відділу в Борисполі. Залишилось лише прискорити його виконання, і це буде зроблено. Аналогічні проблеми іноді виникають і в Жулянах, а також інших аеропортах. Там теж необхідно впорядкувати роботу консульських служб», - відзначив глава уряду.

А щоб остаточно зняти цю проблему, переконаний прем’єр-міністр, потрібні електронні візи. За його словами, перший крок уже зроблено - з червня 2016 року МЗС запустило попереднє он-лайн заповнення візових анкет. «До речі, впровадження електронних консульських послуг іноземцям та нашим громадянам передбачено у плані дій уряду», - додав Гройсман.

На сайті УП, Заблоцький написав про те, що кожного дня в аеропорту Бориспіль на цілу ніч, не зі своєї вини, застрягають іноземні гості. Візу по прибуттю в Борисполі можна отримати в консульському відділі аеропорту тільки з 9:00 до 19:00. Якщо рейс прибув по закриттю відділу, іноземці змушені ночувати на стільчиках.

«Відсутність цілодобової роботи консульського відділу в аеропортах – це свинство не тільки по відношенню до гостей України, але й до українців в цілому. Втрачені репутаційні та інвестиційні вигоди від цього радянського бюрократичного маразму незрівнянно вищі, ніж будь-які витрати на роботу в ще одну зміну консульського відділу», - переконаний автор блогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: