У Криму готують кримінальну справу проти адвоката Савченко

Окупаційна влада Криму готують кримінальну справу проти адвоката Миколи Полозова, який виступав захисником Надії Савченко і Ільмі Умерова.

Як розповів сам Полозов в інтерв'ю «Громадському», йому інкримінують образу представника влади і неповагу до суду, пише Обозреватель.

За його словами, на даний момент триває дослідча перевірка за цими статтями.

«Тут важливі не номери статей, за якими вони хочуть притягнути, а сам факт тиску на захист. Оскільки я, на відміну від багатьох кримських адвокатів, все-таки людина, яка приїхала, в цьому плані у мене трохи більше свободи, ніж у них. У них там сім'ї живуть, і здійснювати тиск на них дуже легко», – зазначив Полозов.

Адвокат вважає, що російська влада хоче показати, що захищати кримських татар і українських політв'язнів в Росії «небезпечно, не потрібно, шкідливо».

«Якщо все-таки їм вдасться «продавити» мене, здійснити тиск і порушити кримінальну справу, це буде дуже сумний сигнал для всіх. Це буде означати, що без захисту залишаться люди. Я сподіваюся, цього не станеться. Поки я не збираюся зупиняти свою роботу в Криму, я продовжую захищати Ахтема Чийгоза і сподіваюся, що в суперечці, хто сильніший – я чи російська влада – я виявлюся сильнішим», – сказав правозахисник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: