Правоохоронцям передали 1400 справ через незаконні рубки

Завдяки збільшенню та посиленню рейдів лісової охорони почали активніше виявляти незаконні рубки. За 9 місяців 2016 року їх обсяг становить понад 20 тисяч кубометрів.

Щоб швидше та оперативно реагувати ми внесли зміни до Положення про державну лісову охорону. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила голова Держлісагетства України Христина Юшкевич.

«Якщо у порівнянні І півріч 2015 та 2016 років збільшення було на 36%, то порівнюючи дані за 9 місяців цих років збільшення відбулося на 15%. Тобто у динаміці йде зменшення кількості незаконних рубок по країні.

Спільна боротьба всіх відомств та громадськості дає свої результати. І це лише за останні три місяці. Дуже добре, що облдержадміністрації з повною відповідальністю поставилися до мого звернення і активізували роботу на місцях. Ми стали відкритими і зараз інформація про лісові ділянки, де відбувається будь-яка вирубка дерев, та лісорубні квитки оприлюднюються на сайтах облуправлінь та лісгоспів», – написала Христина Юшкевич.

Крім того, до правоохоронних органів передано майже 1400 справ. Притягнуто до відповідальності більше 400 працівників лісової галузі. 56 з них – звільнено. По 50 особам порушені кримінальні справи.

«І це тільки початок. Попереду ще багато роботи, адже «чорні» лісоруби просто так не здадуться», – додала керівник Держлісагентства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: