В Україні нагородили автора кращої публіцистичної роботи у галузі журналістики

Премію імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики 2016 року присуджено Володимиру Земляному за публіцистичну збірку «Русский разухай, или украинские грабли».

 

Про це інформує УНІАН.

Збірка Земляного видана за державною програмою «Українська книга» в 2015 році у видавництві «Авіаз» і присвячена розвінчанню ідеї «руського миру», в ній ідеться про події в Криму та на сході України. В основі збірки – матеріали телевізійної передачі журналіста Земляного «Нехай щастить!», у якій автор за допомогою фактів з історії й культури України спростовує міфи російської пропаганди, розповідає про патріотизм і самопожертву українців у протистоянні російській агресії.

Загалом у 2016 році на здобуття премії у Держкомтелерадіо надійшло 16 творчих робіт. Члени комітету відзначили високий рівень робіт Світлани Орел, Романа Матузка, Валерія Балаяна, Тетяни Сергійчук, Євгена Голибарда, йдеться в повідомленні.
«Публіцистичні роботи, які цього року були подані на здобуття премії, не залишаться поза увагою громадськості, - зазначив перший заступник голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. - Зокрема, книга журналістки газети «День» Світлани Орел «Розстріляна «Просвіта» про репресованих просвітян Кіровоградщини. Або робота історика Романа Матузка «Визвольна» світова: крах планів Москви», у якій автор досліджує агресивну політику Радянського союзу, ідеологічні основи розпалювання Другої світової війни. Ці книги знайшли вже своїх читачів».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: