Бальчун проінспектував хід будівництва Бескидського тунелю

067q700-avi_snapshot_00-21__2016-10-18_17-52-39__1476802528_613x490-4_3_0

У вівторок, 18 жовтня, голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Бальчун проінспектував хід будівництва Бескидського тунелю у Карпатах у рамках робочого візиту на Львівщину.

У вівторок, 18 жовтня, голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Бальчун проінспектував хід будівництва Бескидського тунелю у Карпатах у рамках робочого візиту на Львівщину.

«Це найбільший інвестиційний проект у залізничній галузі, який реалізується за кредитні кошти міжнародних фінансових інституцій та має стратегічний характер для України, - зазначив голова правління ПАТ "Укрзалізниця". - Дуже важливо, що тут застосовують новітні технології і виконують роботи згідно із європейськими стандартами. Загалом суттєвих зауважень щодо будівництва у мене немає. На сьогодні ми працюємо також над тим, щоб вантажні перевезення новим тунелем після його відкриття здійснювалися на повну проектну потужність».

На об’єкті зараз тривають роботи з влаштування першого етапу колійного розвитку станції Бескид з боку Східного порталу тунелю, протипожежних резервуарів та протипожежної насосної станції, а також другого етапу облаштування підпірної стіни вздовж залізничних колій з боку Західного порталу тунелю. У грудні цього року планують розпочати роботи з кінцевої лицьової обробки тунелю.

Завершити будівництво тунелю планують в листопаді 2017 року, а в травні 2018 року закінчити облаштування залізничної інфраструктури. Після будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю пропускна спроможність лінії Львів – Стрий – Чоп – держкордон з Європою збільшиться з 47 до 100 пар поїздів на добу. Кошторисна вартість робіт становить 2,193 мільярда гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: