Для шести поліклінік Львова закупили сучасне обладнання

dsc9157-6957361c975abc4fba8ac369def78e25

Медики та пацієнти Львова отримали нові можливості для ранньої діагностики туберкульозу та захворювань легень.

Медики та пацієнти Львова отримали нові можливості для ранньої діагностики туберкульозу та захворювань легень, про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Для шести поліклінік міста, за районним принципом, закупили сучасні флюорографічні комплекси. Відтак, це дозволить ще ефективніше діагностувати на ранній стадії туберкульоз та інші захворювання бронхо-легеневої системи.

Вартість апарату орієнтовно 970 тисяч гривень Працюють якісно, адже коли людина  робить обстеження, через 3 хвилини отримує в електронній формі всю документацію.

Управління охорони здоров’я Львівської міської ради придбало 6 цифрових флюорографів на загальну суму 5,8 мільйона гривень  (кожний вартістю 970,5 тисячі гривень) й оснастило ними поліклініки усіх районів міста: поліклінічне відділення №2 1-ї міської лікарні (вул. Мазепи, 25), поліклінічне відділення 4-ї міської лікарі (вул. Фредра, 2), 2, 4, 5 та 6 міську поліклініку.

«Цифрові флюорографи призначені для проведення повноформатної рентгенофлюорографії грудної клітини і мають низку переваг перед аналогами: підвищена фізична і психологічна комфортність для пацієнта та менше променеве навантаження на нього, зручність для медперсоналу, одержання висококонтрасних рентгенівських зображень, надійність, ремонтоздатність», - зазначає Олена Горбачова, завідувач рентгенологічним відділенням 2-ої міської поліклініки.

Сучасні флюорографічні апарати дозволять ще ефективніше діагностувати на ранній стадії туберкульоз та інші захворювання бронхо-легеневої системи. За час роботи нових флюорографів (з липня по жовтень 2016 року) в поліклініках міста обстежено 11926 осіб.

Довідка:

Головний шлях передачі туберкульозу – аерогенний (тобто, через повітря). Серйозний ризик зараження туберкульозом виникає при перебуванні у закритому приміщенні одночасно з хворою на туберкульоз людиною, яка кашляє. Крапельки слизу, що виділяються підчас кашлю, є потужним чинником передачі інфекції. Мова йде не тільки про туберкульоз, а й про вірусні інфекції.

Найчастіше туберкульоз розвивається у людей зі слабкою імунною системою (наприклад, ВІЛ-позитивні люди або хворі на цукровий діабет), діти до 5 років, підлітки, особи похилого віку, вагітні жінки, хворі на злоякісні новоутворення.

Вчасне звернення до лікаря – запорука успішного одужання, адже туберкульоз – виліковний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: