Двом високопоставленим суддям повідомили про підозру

ГПУ повідомила про підозру колишньому голові та заступнику голови Вищого господарського суду України.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Департамент спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснює досудове розслідування в низці кримінальних проваджень за фактами неправомірних дій окремих суддів та працівників Господарських судів України.

За наслідками зібраних доказів в одному з таких кримінальних проваджень повідомлено про підозру колишнім Голові та заступнику Голови Вищого господарського суду України (а нині суддям цього суду) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 2 ст. 376-1 (незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду) КК України.

Як встановлено у ході слідства, зазначені особи у період 2011 – 2014 років, перебуваючи на керівних посадах у системі Господарських судів України, використовуючи своє службове становище, здійснювали втручання в діяльність суддів з метою перешкоджання належного виконання ними своїх службових обов’язків та з метою домогтися винесення ними неправосудних рішень, а також здійснювали незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду з метою здійснення розподілу справ (заяв) на попередньо визначених ними суддів.

На цей час у кримінальному провадженні вживаються заходи щодо обрання стосовно підозрюваних запобіжних заходів.

Досудове розслідування триває, проводиться комплекс слідчих та інших процесуальних дій, спрямованих на повне і всебічне з’ясування всіх обставин зазначених злочинів, а також перевірки підозрюваних на причетність до інших протиправних дій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: