На Тернопільщині викрили сільгосппідприємство, яке ухилилися від сплати податків

На Тернопільщині викрили сільськогосподарське підприємство, яке ухилилися від сплати податків на понад 3 млн грн.

Про це інформує УНІАН.

Впродовж 2015–2016 років підприємство вирощувало сільськогосподарські культури на території Тернопільської області, не відображаючи дані про це в податковій звітності.
Таким чином, службові особи підприємства лише за 2015 рік ухилилися від сплати податку на додану вартість в сумі понад 3 млн грн.

За фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах наприкінці минулого тижня відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов`язкових платежів) - передбачає покарання позбавленням волі на строк від п`яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років із конфіскацією майна.

В рамках кримінального провадження проведено огляд земельних ділянок, які використовуються підприємством у господарській діяльності та обшук у приміщеннях, де зберігається зібраний урожай. Під час обшуку виявлено та вилучено фінансово-господарські документи, сільськогосподарську техніку та зібраний соняшник.
За неофіційними даними, не сплатила податки агрофірма «Мрія».

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: