Порошенко «не надто оптимістичний» щодо зустрічі у Берліні

161018110628_poroshenko_oslo_640x360_unian_nocredit

Українська сторона не очікує значного поступу від запланованих на середу переговорів лідерів країн «нормандського формату», що має відбутися у Берліні, - заявив президент України Петро Порошенко.

Українська сторона не очікує значного поступу від запланованих на середу переговорів лідерів країн «нормандського формату», що має відбутися у Берліні, - заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє BBC Україна.

«Давайте не завищувати очікування від завтрашньої зустрічі в Берліні», - заявив президент Порошенко на прес-конференції в Осло, де перебуває із офіційним візитом.

Петро Порошенко також повідомив, що українська сторона очікує, що під час зустрічі може бути підписано «дорожню карту», яка визначить фактичну реалізацію Мінських угод.

Якщо Росія буде готова підписати і, головне, виконувати цей документ, «це було б дуже позитивною подією», - заявив український президент. Водночас, відповідаючи на запитання, чи налаштований він оптимістично, Петро Порошенко заяив:

«Я достатньо оптимістичний щодо майбутнього України, але, на жаль, не надто оптимістичний щодо завтрашньої зустрічі. Але я буду дуже радий здивуватися».

Раніше стало відомо, що 19 жовтня у Берліні мають відбутися переговори лідерів країн «нормандського формату» - України, Німеччини, Франції та Росії. Перед цими переговорами український президент проведе триторонню зустріч із президентом Франції та канцлером Німеччини.

Речник російського президента Дмитро Пєсков підтвердив його участь у зустрічі, аби «звірити годинники». Але, за його словами, про досягнення конкретних домовленостей говорити зарано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: