В ОХМАТДИТІ знаменитий хірург безкоштовно прооперував шістьох діток

У Львівську обласну дитячу лікарню ОХМАТДИТ прибув фахівець світового рівня, дитячий уролог клініки Грей Ормонд Стріт, керівник резедентури Королівського університету Лондона доктор Абрахам Черіан.

Про це повідомляється лікарня на своїй сторінці у Фейсбук.

Спільно із львівськими хірургами він провів шість непересічних урологічних оперативних втручань, одна з них проводилась повторно у пацієнта із складною вадою розвитку лівої нирки. Операції робили частково малоінвазивним (тобто малотравматичним) способом, за допомогою лапароскопії, частково відкритим. Під час відкритих операцій наносили мікрохірургічні шви, матеріал для якого тонший за волосину.

«Такий візит - це, безумовно, успіх, удача і для лікарів, і для маленьких пацієнтів. Хірурги мають можливість почути про сучасні підходи у лікуванні різних патологій у дитячій хірургії та урології й побачити їх застосування на практиці, під час операцій, а хворі дітки отримують шанс одужати, позбутися важкої вади, яка заважала повноцінно розвиватися, - кажуть лікарі ОХМАТДИТу. - Коли у Львів приїжджають спеціалісти світового рівня, то, звісно, для операцій відбирають дітей з вкрай важкими вадами, нерідко таких, яким допомогти можуть лише за кордоном. Але таке лікування там коштує десятки або й сотні тисяч євро, й батькам хворих діток зібрати таку суму неможливо. У Львові такі операції маленьким пацієнтам проводять безкоштовно».

Абрахам Черіан приїхав до Львова лише на три дні, але і за цей короткий візит вдалося зробити чимало. Лікар із Лондона поділився із львівськими колегами сучасними підходами у лікуванні гіпоспадій, показав на практиці останній новітній підхід у проведенні такої операції, розповів про останні тренди ендоскопічної хірургії та урології тощо.

Окрім того, лікар Черіан на базі ОХМАТДИТу проконсультував понад 35 дітей із хірургічною та урологічною патологією, які приїхали із різних областей України, навіть з Молдови.

Нині маленькі пацієнти, яких прооперували, почуваються добре і фізично, і психологічно. Вони швидко одужують.

Лікар Абрахам Черіан разом з львівськими хірургами також провів спільний консілярний огляд двох чотирирічних дівчаток, які народилися зі складними поєднаними аномаліями розвитку. Допомогти дівчаткам до цього часу можна було лише за кордоном. Батьки маленьких виходили на закордонні клініки й дізналися, що така операція коштує понад 50 тисяч євро. Зібрати таку суму для них просто нереально. Тепер з’явилася надія, що ці операції проведуть дівчаткам у Львові навесні 2017 року. До складу операційної бригади увійдуть львівські й лондонські хірурги. Лікар Абрахам Черіан планує приїхати ще з двома-трьома спеціалістами з лондонської клініки Грей Ормонд Стріт.

Слід додати, що Абрахам Черіан у Львові вже вдруге. Вперше він побував у нас навесні цього року. Ознайомитися з методикою лікування, за якою працює лондонський фахівець, до Львова приїжджали дитячі урологи з різних міст України: Києва, Одеси, Житомира, Херсона, Чернівців тощо. Крім того, він проконсультував понад 40 хворих діток з проблемами сечовидільної системи і разом з львівськими хірургами успішно провів вісім надскладних операцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: