В Україні хочуть створити раду реформи оборонного сектору за участі НАТО

Віцепрем'єр у справах європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та старший стратегічний радник США генерал Джон Абізаїд під час зустрічі у Києві обговорили темпи інтенсифікації реформи українського оборонного сектору.

Віце-прем'єр у справах європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе та старший стратегічний радник США генерал Джон Абізаїд під час зустрічі у Києві обговорили темпи інтенсифікації реформи українського оборонного сектору.

Іванна Климпуш-Цинцадзе високо оцінила підтримку США у реформі української армії, крім тгго, за її словами 5% українського ВВП тепер призначається на питання національної безпеки та оборону. Про це пишуть також і польські ЗМІ.

«Це велика цифра. Багато реформ в Україні вже зроблено, але перед нами іще більше праці», – сказав Абізаїд, зазначаючи, що НАТО та США зацікавлені у підтримці реформи нацбезпеки та оборони України.

Також він підкреслив, що важливо, що існує концептуальна база для подальших реформ, передусім Стратегічний Оборонний Бюлетень.

Говорячи про практичне запровадження реформ, Абізаїд не виключає системного бюрократичного опору. Але на його думку це не повинно бути суттєвою перешкодою, оскільки таким країнам, як Литва та Польща вдалося подолати подібні виклики..

Також генерал Абізаїд підкреслив високе значення створення ради реформ оборонного сектору, куди повинні увійти стратегічні радники високого щаблю з Великої Британії, Канади, Німеччини, Польщі та Литви. Радники будуть працювати над стратегічними напрямками реформи та моніторити її впровадження.

«Важливим результатом правдивої реформи сектору безпеки та оборони повинні стати українські військові, які будуть треновані, озброєні та споряджені згідно зі стандартами НАТО і будуть в стані ще ефективніше відбивати нападки агресора та перемагати», - сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Сторони підкреслили значення міжнародної єдності у питаннях глобальної безпеки, а також протидії російській агресії і солідарної реакції на порушення Кремлем міжнародного права.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: