У Львові талановиті вчені отримають премії по 25 тисяч гривень

У Львові розпочався конкурс у рамках програми «Львів науковий 2016-2017». Подати заявку на отримання премії чи дофінансування можна до 18 листопада.

Перші 2 заходи, які реалізовуються у рамках цієї програми – це конкурс соціально-наукових проектів, фінансова підтримка у проведенні наукових конференцій, наукових заходів на 2017 рік та премії міського голови талановитим науковцям.На 2016 рік передбачено фінансування Програми у розмірі 500 тисяч гривень. З них 250 тисяч гривень – на конкурс соціально-наукових проектів та ще 250 тисяч гривень – на премії талановитим вченим.

«Основним принципом при відборі буде обрання вчених, які мають досягнення, визнання, ідеї яких дійсно є важливі і корисні для розвитку міста, і вчені, робота яких потребує певної підтримки», – розповів Максим Коляда, депутат Львівської міськради.

Прийом заявок розпочинається 18 жовтня і триватиме протягом місяця до 18 листопада. За результатамиконкурсу до кінця цього року вчені отримають премію міського голови, заходи ж фінансуватимуться вже наступного року.

За словами Максим Коляди, ця програма набула значного резонансу у науковому середовищі. Науковці Львова долучилися до обговорення цієї програми та створення критеріїв відбору переможців конкурсу.

«Ми віримо, що ця програма стимулює розвиток науки, зокрема, вона стимулюватиме і активність молодих вчених. Через промоцію наука стане цікавою, і все більше молоді буде цікавитись і, в результаті, долучатись до наукової сфери. І як важливий для нас наслідок – кількість якісного наукового продукту у Львові буде зростати», – зазначив Максим Коляда.

Нагадаємо, у Львові функціонують 16 наукових інститутів та товариств, 13 університетів, 7 академій, 6 інститутів, 27 професійно-технічних училищ та коледжів. На початок 2015/2016 навчального року у Львові налічувалося 113 тис. студентів вищих навчальних закладів різних акредитаційних рівнів.

Як взяти участь у конкурсі?

Конкурс соціально-наукових проектів

Участь у конкурсі можуть брати соціально-наукові проекти, які відбуватимуться у місті Львові та не мають комерційної мети. Заявки на фінансування проектів у рамках конкурсу можуть подавати навчальні заклади, наукові інститути м. Львова та безпосередньо науковці, які активно займаються науковою діяльністю у м. Львові.
Переможцями конкурсу можуть бути не більше 10 проектів. Кожен проект, який стає переможцем цього конкурсу, отримує одноразову грошову винагороду у розмірі не більше ніж 25 тисяч гривень, що не повинно перевищувати 75% вартості проекту.

Для участі у конкурсі потрібно подати такі документи:

1. Заяву на участь у конкурсі за обов’язковим погодженням з ректором чи проректором навчального закладу або наукового інституту.
2. Склад організаційного комітету заходу, який подається на конкурс.
3. Програму заходу, затверджену організаційним комітетом.
4. Підтвердження участі у заході доповідачів (місцевих, національних та міжнародних), виступ яких планується під час проведення заходу.

Премія Львівського міського голови талановитим вченим

Участь у цьому конкурсі можуть брати науковці, які займаються активною науковою діяльністю у місті Львові протягом останніх трьох років. Заявки на отримання премії можуть подаватися навчальними закладами, науковими інститутами м. Львова та самими науковцями. Переможцями конкурсу можуть бути не більше 10 науковців. Переможці отримують одноразову грошову винагороду у розмірі 25 тисяч гривень.

Для участі у конкурсі заявники мають подати заявку на отримання премії за обов’язковим погодженням її з проректором з наукової роботи навчального закладу / директором науково-дослідного інституту. Учасник може брати участь у конкурсі один раз на 5 років.

Детальніше про умови подачі та зразки заявок – за посиланням.
Заявки на участь у конкурсі на премію для талановитих вчених та заявки на участь у конкурсі соціально-наукових проектів можна надсилати на електронну адресу: [email protected], або занести особисто за адресою: площа Ринок, 1, кімната 416 (відповідно до визначеної форми).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: