У польському видавництві вийде книга про найновішу історію стосунків України та Польщі

Книга «Кришталеве фортепіано. Перемоги та зради Петра Порошенка» з'явиться на полицях магазинів 28 жовтня, присвячена стосункам української та польської влади за останні два роки.

Про це йдеться на сайті видавництва.

«Ні, це не чергова книжка про Україну. Це - абсолютно виняткова річ, бо на підставі репортажів Збігнєва Парафіяновича та Міхала Потоцького можна би зняти українську версію «Карткового будинку». У цій книзі багато всякого: бандитські розборки, кримінальні загадки, величезні гроші та дуже брудна політика, яке переплітається із бізнесом. Цю біографію можна читати, як політичний трилер. Ми спостерігаємо - крок за кроком - як Петро Порошенко будує свою фінансову імперію та входить до політики. Це - книга на один вечір, бо читач не зможе від неї відірватися», - пише у вступному слові Малгожата Ноцунь.

Цей текст фактично є поглядом на нову українську сучасність з точки зору польських інтелектуалів. Поглядом різнобічним та неупередженим.

«Порошенко отримав посаду президента в момент, коли Україна була державою напівзруйнованою: втрачений Крим, назріваючі проблеми на Донбасі, діра в казні, деморалізована армія, Росія, що погрожувала закрутити газовий вентиль, стрімко бідніюче населення – це лише деякі з викликів, із якими довелося зустрітися Порошенкові.

Він вільно володіє англійською та досконало почувається у західних салонах, але однією ногою ув'язнув у минулому. Його успіхом стало утримання України від падіння у хаос. Його історичною поразкою - страх перед радикальними реформами», - зазначено у рецензіях.

Це - книга про те, як система нищить добрі наміри. І про політика, який замість того, щоб стати великим реформатором, оселився у палаці, оточеному муром, а посеред палацу поставив символ своїх статків та суспільної довіри - кришталеве фортепіано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: