Як ставитися до Нобелівської премії, якщо ви Боб Ділан

1d64eb9bbc7378-1
Боб Ділан

Нобелівський комітет уже майже тиждень не може додзвонитися до Боба Ділана, щоб запросити його на вручення головної літературної премії в світі.

Про присудження Бобу Ділану Нобелівської премії з літератури було оголошено у четвер, 13 жовтня. Увечері того дня лауреат давав концерт в Лас-Вегасі - і вів себе так, немов взагалі нічого не сталося. Його прес-служба на всі запити незмінно відповідає: «У містера Ділана немає коментарів».

У понеділок, 17 жовтня, секретар Шведської академії Сара Даніус (саме вона оголошувала лауреата премії з літератури) розповіла в інтерв'ю шведському радіо SR, що Нобелівський комітет ніяк не може додзвонитися до Ділана, щоб офіційно запросити його на церемонію вручення нагород, яка, за традицією , проходить 10 грудень в Стокгольмі.

Читайте такожТиждень Нобеля. Що дали людству цьогорічні лауреати

«Я подзвонила і відправила листи його найближчого співробітника і отримала дуже доброзичливі відповіді, - повідомила Даніус. - Поки що цього цілком достатньо». Після паузи вона додала: «Я абсолютно не хвилююся. Він прийде».

Бобу Ділану не звикати до почестей: у нього є і «Оскар», і Пуліцер, і купа «Греммі». З іншого боку, відомо, що він вкрай неохоче спілкується із зовнішнім світом - само собою, за винятком концертів, яких він дає безліч, незважаючи на свої 75 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: