ЄБРР та ЄС створять групу підтримки реформ у чотирьох українських міністерствах

Європейський Банк Реконструкції та Розвитку у співпраці із Європейським Союзом створять групу підтримки реформ у Міністерстві фінансів, Міністерстві економічного розвитку та торгівлі, Міністерстві сільського господарства та Міністерстві інфраструктури України.

Європейський Банк Реконструкції та Розвитку у співпраці із Європейським Союзом створять групу підтримки реформ у Міністерстві фінансів, Міністерстві економічного розвитку та торгівлі, Міністерстві сільського господарства та Міністерстві інфраструктури України, проінформував голова представництва ЄС в Україні Гуго Мінгареллі під час презентації оновленої структури підтримки реформи в Україні, пише wschodnik.pl.

«Групи підтримки реформ будуть асистувати міністерствам в реформах секторів, а також допоможуть чотирьом міністерствам оновити свою структуру з метою підвищення ефективності», - сказав він.

Мінгареллі також розповів, що міжнародні інвестори готові в майбутньому розширити програму підтримки реформ на всі інші міністерства

Одночасно ОБРР та ЄС підтримують створення бюро впровадження реформ, головою якого стане міністр Олександр Саєнко.

«Ми не будемо влазити до державної політики, ми будемо лише здійснювати підтримку реформ», - зазначив пристуній на презентації Саєнко.

При цьому ЄС буде підтримувати Стратегічну групу підтримки реформ на чолі із Іваном Міклошем та Лешком Бальцеровичем, a Державна рада реформ при Президенті України відтепер відповідатиме за технічну допомогу відповідальним за реформи органам.

Програма підтримки реформ в Україні фінансована Данією, Фінляндією, Францією, Німеччиною, Японією, Нідерландами, Польщею, Швецією та Швейцарією. З боку ЄС буде виділено 8 млн євро.

За словами голови представництва ЄС в Україні Гуго Мінгареллі, Україна упродовж останніх двох років реалізувала більше реформ, ніж за попередні 23 роки незалежності, а ЄС надалі підтримуватиме Україну на її шляху.

Спільне фінансування проектів технічної допомоги Україні з боку міжнародних партнерів у 2015 становило 3,3 млрд доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: