Депутати викликали «Львівгаз» на коврик

Сьогодні, 20 жовтня на сесії Львівської міської ради на вимогу фракції УКРОП слухали представника ПАТ «Львівгаз» Ігоря Шаха. Йшлося про пояснення щодо правомірності встановлення будинкових лічильників замість поквартирних. Ігор Телішевський, голова фракції «Українського обєднання патріотів - УКРОП» назвав дискусію з представником олігархічної структури марною тратою часу.

Сьогодні, 20 жовтня на сесії Львівської міської ради на вимогу фракції УКРОП слухали представника ПАТ «Львівгаз» Ігоря Шаха. Йшлося про пояснення щодо правомірності встановлення будинкових лічильників замість поквартирних.

Ігор Телішевський, голова фракції, назвав дискусію з представником олігархічної структури марною тратою часу.

Аргументи Ігоря Шаха грунтувались на внутрішніх розпорядженнях структури та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах електроенергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) в Україні і суперечать ст.3 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу». Виконання вимог законодавства є обов’язковим, на цьому неодноразово наголошували чимало високопосадових осіб в Україні, зокрема, й міністр соціальної політики Андрій Рева.

Він настоює на чіткому виконанні українського законодавства, вимагає поквартирного обліку споживання газу і наголошує, що встановлення індивідуальних лічильників уже закладене в тариф.
Проте, представник ПАТ «Львівгаз», пояснив, що потреба Львівщини для поквартирного обліку газу, до прикладу, для категорії осіб, які користуються газом лише для приготування їжі – 130 000 приладів обліку. І наголосив, що якщо ці прилади будуть встановлені, то їх вартість ляже тягарем на на споживачів через вартість газу.
Водночас, Ігор Шах, навів приклад, за яким цілковито зрозумілою є причина змови надавачів цієї послуги в цифрах: якщо встановлення поквартирних лічильників у будинку на 100 квартир буде коштувати 300 000 грн.. то встановлення будинкового – 34 тис. грн.
А ще він не вбачає вимоги закону у встановленні лічильника обліку газу тому, що в законі йдеться, на його думку, не про лічильник обліку газу, а про… прилад обліку газу. Настоював на тому, що 420 Постанова НКРЕКП дала підприємствам право встановлювати такі лічильники не в квартирах, а загальні у будинках.
Зрозуміло, що ПАТ «Львівгаз» дуже не хочеться витрачати 39 млн. гривень на встановлення поквартирних лічильників тим, хто користується газом лише для приготування їжі. До прикладу.

Сума вочевидь не точна, оскільки, пропонуючи встановити такий лічильник індивідуально, у ПАТ «Львівгаз» називають зовсім іншу його вартість – до 2 тисяч. А ще, є нехай невелика, але категорія осіб, яка використовує газ не лише на кухні, але й для підігріву води. А ще є ті, хто газом обігрівають квартири. Вони давно встановили такі лічильники власним коштом, бо це одна із умов облаштування індивідуального опалення.
Позиція ПАТ «Львівгаз» щодо людей, які опираються афері із встановленням будинкових лічильників, вкрай агрессивна: бунтівникам встановлюють гранично високі тарифи. На питання депутатів про причини такої упередженості, Ігор Шах, посміхаючись, відповів, що це не заборонено законом.
Депутати не отримали жодної відповіді від представника ПАТ «Львівгаз» на пряме запитання, чи включена вартість поквартирних лічильників у чинний тариф на газ.
Ігор Телішевський наголошує, що укропівці вже понад місяць намагаються це зупинити.

«Угоди про постачання підписують не з будинком, а з кожним споживачем окремо, тож згідно закону, кожному мають встановити такий лічильник. За усіма офіційними джерелами вартість встановлення приладів поквартирного обліку вже закладена в тарифі на газ. Наша позиція така – треба звертатись до НКРЕКП та Кабміну. Інакше це не зупинити. Чого слухати представників ПАТ «Львівгаз»? Вони виконавці. Послухати і забути!», - вважає депутат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: