Держгеонадра працює над новою редакцією Кодексу про надра України

Державна служба геології та надр України працює над створенням нової редакції Кодексу про надра.

Задля стабільності та подальшого розвитку геологічної галузі, Служба веде діалог з Єврокомісією, з Американською торговою палатою, вітчизняними та іноземними надрокористувача ми. Всім тим, хто причетний до геологічної галузі запропоновано внести свої ініціативи по реформуванню галузі.

Про це розповів т.в.о.голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін.

«Наразі Служба працює над Кодексом про надра. До цього процесу, вперше за історію Держгеонадр України ми залучили надрокористувачі в. Ми провели переговори з представниками Єврокомісії, і в рамках проекту «ТАЄКС» з метою більш коректного адаптування до європейських законодавчих стандартів,отрим али підтримку від наших колег. Також постійно ведемо діалог з представниками Американської торгової палати та іншими інституціями. Нова редакція Кодексу має стати геологічною біблією, якої дотримувалися б всі без виключення, а не коригувалася під окремих осіб. Платформа розробки цього кодексу має бути незалежною та з урахуванням аналізу практичної реалізації всіх учасників процесу», - каже Микола Бояркін.

«ТАЄКС» – проект, реалізація якого запланована на січень 2017 року. Мета – адаптація українського законодавства у сфері геології до законодавства ЄС. Основна ціль – імплементація директиви 9222ЄС. У рамках цього проекту до України завітають експерти Євро країн, які вже мають позитивний досвід імплементування подібних директив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: