«Гірники» у Львові легко розібрались з бельгійцями, а «Зоря» програє у Роттердамі (Фото)

281914__max_gal

Вчора, 20 жовтня, українські клуби – донецький «Шахтар» та луганська «Зоря» - провели матчі третього туру групового турніру розіграшу Ліги Європи сезону 2016/2017 років.

Вчора, 20 жовтня, донецький «Шахтар» та луганська «Зоря» провели матчі третього туру групового турніру розіграшу Ліги Європи сезону.

Голепад на Арені-Львів: «гірники» забивають п'ять «сухих» м'ячів бельгійцям

«Шахтар» приймав «Гент» у статусі лідера групи після двох турів. Суперники розпочали зустріч обережно. Але вже на 12-й хвилині рахунок було відкрито. Голкіпер «Гента», вийшовши з воріт, вибив м’яч просто на Коваленка, і півзахисник «Шахтаря», перебуваючи метрів за 40 від воріт, навісом закинув м’яч саме у сітку воріт — 1:0.

Гості мали шанс зрівняти рахунок на 27-й хвилині, коли Пербе опинився сам перед П'ятовим, проте перекинув не лише голкіпера, а й ворота. А на 30-й хвилині «Шахтар» забив другий гол. Марлос розігнав контратаку, віддав на Феррейру, і аргентинець чітко пробив повз кіпера «Гента». На 37-й хвилині наставнику «гірників» довелося робити вимушену заміну. Травми зазнав Коваленко, і замість нього на полі з’явився Дентіньо. Ще до перерви бразилець міг записати своє ім’я до протоколу, але м’яч після його удару влучив у стійку.

Читайте також: «Гірники» у Львові здолали португальську «Брагу», а «Зоря» дала гідний бій «Манчестер Юнайтед»

Перша ж атака у другому таймі забезпечила «помаранчево-чорним» черговий успіх. Чудову комбінацію розіграли Марлос, Дентіньо і Бернард. Останній після прострілу пробивав уже по порожніх воротах.

На 74-й хвилині замість Бернарда з’явився Тайсон і першим дотиком провів четвертий гол команди. Ще більшим рахунок міг зробити Марлос, але його обвідний удар за неймовірною траєкторією влучив у каркас воріт.

Наприкінці зустрічі «гірники» забили ще раз. На 85-й хвилині Малишев обігрався з Марлосом і влучив у кут воріт. Для півзахисника донеччан цей гол став дебютним в єврокубках.

Втрачені очки підопічних Вернидуба у Роттердамі 

До матчу із «Фейєнордом» у Роттердамі луганська «Зоря» підходила у статусі аутсайдера групи, маючи в активі лише одне очко після двох матчів. В Нідерландах «Зоря» впевнено захищалася весь матч, граючи на контратаках, але все-таки одного разу пропустила гол у власні ворота.

З перших хвилин матчу «Фейєнорд» заволодів перевагою і почав проводити атаки. Перший момент господарі створили після подачі з кутового, але Шевченко зумів парирувати м’яч після удару головою від Йоргенсена. Найбільш реальний шанс відзначитися у першому таймі був у Башачікоглу, але турецький футболіст пробив головою повз ворота.

«Зоря» гострі моменти не створила. Лише не безпечний розіграш кутового та простріл до штрафного майданчика.

На початку другого тайму помилка захисника «Зорі» призвела до пропущеного м'яча. Після чого «Фейєнорд» зосередився на утриманні результату, тоді як луганчани перейшли у позиційні атаки на ворота суперників. Ось тільки до небезпечних моментів справа майже не доходила.  Як підсумок – 0:1 у Роттердамі, і «Зоря» залишається на дні турнірної таблиці групи «A».

Фото: ФК «Шахтар» та ФК «Зоря»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: