ГПУ завершила досудове розслідування щодо екс-заступника голови «Нафтогаз України»

Головна військова прокуратура завершила досудове розслідування щодо колишнього заступника Голови ПАТ «Національна акціонерна компанія» «Нафтогаз України» Олекандра Кацуби.

Про це повідомили в ГПУ. 

Екс-чиновника підозрюють в умисній участі в період з серпня 2012 року по теперішній час у злочинній організації Януковича В.Ф. з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також участі в умисному заволодінні шляхом зловживання ним своїм службовим становищем грошовими коштами, належними ПАТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» в сумі понад 449,9 млн грн та вчиненні закінченого замаху на заволодіння грошовими коштами цієї Компанії в сумі 5,1 млрд грн, а також в складанні і видачі ним завідомо неправдивих офіційних документів, тобто у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Підозрюваному оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів досудового розслідування.

Найближчим часом заплановано отримання дозволу суду на проведення спеціального судового провадження (заочне засудження) відносно Курченка С.В., Кацуби С.В. та інших учасників вищевказаної злочинної організації, які переховуються від органів досудового розслідування та суду на території Російської Федерації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: