Латвія депортує російську пропагандистку

Співробітники прикордонної охорони Латвії затримали на конференції «Балтійський форум» в Юрмалі співробітницю російського інформагентства «Россия сегодня» Еллу Таранову.

Як повідомив директор «Балтійського форуму» Олександр Васильєв, зараз вона чекає депортації в Росію, передає ТАСС.

«Неодноразовий учасник нашого форуму Елла Таранова сьогодні була затримана в готелі «Балтік біч» в Юрмалі (де проходить форум). Їй оголосили, що вона знаходиться в списку небажаних осіб, ввечері її вишлють з країни», - сказав Васильєв.

За його словами, Таранова прилетіла вранці на конференцію у складі групи з приблизно 10 журналістів з Росії. В Латвію вона в'їхала по шенгенській візі, однак через кілька годин після заселення в готель її викликали до стійки реєстрації, де двоє співробітників прикордонної охорони повідомили їй, що вона знаходиться в чорному списку і повинна залишити Латвію.

Зараз Таранова знаходиться у відділенні прикордонної охорони в Юрмалі, де чекає відправки в Росію.

«З нею знаходиться представник форуму і співробітник російського консульства. Ввечері вона вилетить до Москви», - сказав Васильєв.

Список осіб, яким заборонений в'їзд на територію країни, у Латвії почали складати в 2014 році після анексії Криму і подій на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: