У Львові погодили кредит на модернізацію очисних споруд

ochysni-sporudy

На вчорашній сесії депутати Львівської міської ради затвердили договори з ЄБРР та Північною Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО) щодо модернізації очисних споруд.

На вчорашній сесії депутати Львівської міської ради затвердили договори з ЄБРР та Північною  Екологічною Фінансовою Корпорацією (НЕФКО) щодо модернізації очисних споруд, повідомляє ІА Дивись.info.

Проект передбачає, що мул на очисних спорудах будуть переробляти. У процесі збродження утворюється біогаз, який буде когенеруватись в електроенергію, яку будуть використовувати для роботи очисних споруд.

Загалом, очисні споруди споживають третину електроенергії, яку використовує ЛМКП «Львівводоканал». Реалізація проекту дасть можливість досягнути скорочення викидів СО 2, покращення якості стічних вод. Договори передбачають фінансування від НЕФКО, у розмірі 5 мільйонів євро, від ЄБРР – у розмірі 15 мільйонів євро, а також грантові кошти від Е5Р, у розмірі 7,5 мільйона євро. Очікуване дофінансування з бюджету міста становитиме близько 4 мільйони євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: