У Львові стартував Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси

Сьогодні, 21 жовтня, у Львові відбулось урочисте відкриття ІІ Міжнародного конкурсу скрипалів Олега Криси. На сцені Львівської обласної філармонії провели жеребкування для визначення порядку виступів конкурсантів, а також концерт.

Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Участь в урочистій церемонії відкриття взяв голова Львівської ОДА Олег Синютка, директор департаменту з питань культури національностей та релігій ЛОДА Христина Береговська, музиканти та поціновувачі струнної музики.

Для участі у конкурсі цьогоріч до Львова приїхали понад 30 молодих віртуозів з різних країн, зокрема – з Польщі, Іспанії, Японії, Китаю, США, Південної Кореї та Франції.

Журі конкурсу очолює видатний маестро, уродженець Львівщини Олег Криса, який зараз обіймає посаду професора в престижній Істменській школі музики у Рочестері (США). Також до складу журі запросили відомих музикантів та педагогів – Кшиштофа Яковича (Польща), Сачіка Мізуно (Японія), Володимира Заранського (Україна), Юрія Мазуркевича (Канада-США), Пяйвюта Меллера (Фінляндія), Едварда Зєнковскі (Австрія).

Сам конкурс триватиме впродовж тижня: І тур – 22-24 жовтня, ІІ тур – 25-26 жовтня, ІІІ тур – 28-29 жовтня. Усі події відбудуться в концертному залі ім. С. Людкевича Львівської обласної філармонії. Конкурс завершиться гала-концертом, де оголосять результати та нагородять переможців. Журі визначить володарів тьох премій по 20, 10 і 8 тисяч євро відповідно, а також три спеціальні відзнаки у розмірі тисячі євро. Гала-концерт відбудеться у наступну неділю, 30 жовтня, о 17 годині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: