В ООН назвали бомбардування Алеппо злочинами історичного масштабу

Верховний комісар Організації Об`єднаних Націй з прав людини Зейд Раад аль-Хуссейн назвав бомбардування і облогу сирійського міста Алеппо злочинами історичного масштабу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Верховний комісар ООН у своєму відеозверненні до Ради з прав людини ООН у Женеві заявив, що в Алеппо відбуваються «злочини історичного масштабу».
«Колективна неспроможність світової спільноти захистити цивільне населення і зупинити кровопролиття має переслідувати нас і являтися нам у страшних снах», - заявив комісар. Він вчергове закликав подолати всі розбіжності і розслідувати ситуацію в Алеппо в Міжнародному кримінальному суді (МКС).

Раніше про свій намір звернутися до МКС у зв`язку з бомбардуваннями східної частини Алеппо російської і сирійської авіацією заявила Франція. Тим часом невідомо, чи зможе суд займатися розслідуванням ситуації в Сирії, оскільки ця країна не є членом МКС.
Правозахисна організація Amnesty International навела докази того, що сирійська і російська авіація наносить цілеспрямовані удари по житлових кварталах, лікарнях, школах, ринках і мечетях. Правозахисники вважають, що Москва і Дамаск за допомогою бомбардувань намагаються домогтися того, щоб місто обезлюднило, і повністю взяти його під свій контроль.

Тим часом ООН, всупереч очікуванням, не змогла розпочати у п`ятницю евакуацію хворих і поранених зі східної частини Алеппо. У цю частину міста не була також спрямована жодна вантажівка з гуманітарною допомогою. Представники всесвітньої організації пояснили затримку відсутністю гарантій безпеки з боку всіх учасників конфлікту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: