Від фальсифіковано алкоголю вже померли 66 людей

В Україні зареєстровано 143 випадки отруєння фальсифікованим небезпечним алкоголем, із них завершилися летально – 66.

В Україні зареєстровано 143 випадки отруєння фальсифікованим небезпечним алкоголем, із них завершилися летально – 66, передає Громадське.

Такі дані станом на 17:00 21 жовтня повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Так, зареєстровано випадок смерті жителя Миколаєва, якого 18 жовтня 2016 року госпіталізували до реанімаційного відділення лікарні швидкої допомоги з діагнозом «отруєння сурогатним алкоголем». «Загалом в області від сурогатів алкоголю отруїлися та померли шість осіб», – йдеться в повідомленні.

За даними судово-медичної експертизи, в Харківській області метиловий спирт виявлено в крові 41 померлого, у Миколаївській області – 5, Житомирській – 1.

Станом на 9 ранку, 20 жовтня в Україні було зареєстровано 143 випадки отруєнь фальсифікованим небезпечним алкоголем, з них 65 завершилися летально.

Нагадаємо, 30 вересня Київський райсуд Харкова постановив взяти під варту 27-річного харків'янина, якого підозрюють у виробництві сурогатного алкоголю.

За даними слідства, вироблений в Харкові сурогатний алкоголь поширювався ще у п'яти областях України. Вартість 10 літрів горілки становила 250 грн.

У ДФС повідомили, що метанол для отруйного алкоголю на Харківщину поставляли з Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: