Львівський університет взяв участь у міжнародній програмі

У Львівському університеті відбувся Міжнародний інформаційний день програми Європейського Союзу Еразмус.

Про це інформує прес-центр Львівського національного університету.

Понад 250 учасників з України та 19 країн Євросоюзу взяли участь у Міжнародному інформаційному дні програми Еразмус, що відбувся 21 жовтня 2016 року в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка.

Під час відкриття Міжнародного інформаційного дня програми Еразмус+ для ВНЗ директор проекту ЄС «Національний Еразмус+ офіс в Україні» Світлана Шитікова наголосила на тому, що сьогодні українським вишам як ніколи важливо брати участь у програмах Євросоюзу, адже це підвищує авторитет країни на міжнародній арені.

Учасників Міжнародного інформаційного дня привітав Ректор Львівського університету, професор Володимир Мельник. Особливі слова вдячності він висловив Міністерству освіти і науки України за розвиток міжнародної співпраці у сфері вищої освіти.

Ректор також наголосив, що Львівський університет має значний досвід участі у проектах Євросоюзу. «Уже понад 20 років Університет тісно співпрацює із Національним Еразмус офісом в Україні. Студенти, науковці та працівники Університету охоче беруть участь у проектах, які мають на меті активізувати євроінтеграційний дискурс, сприяти досконалості євроінтеграційних студій, залучати вищі навчальні заклади до дослідження євроінтеграційних процесів та поширення ідей Об’єднаної Європи», – підкреслив Ректор, зазначивши, що академічна спільнота ЛНУ ім. Івана Франка має намір і надалі активно працювати над втіленням не тільки програм індивідуального партнерства, але й інституційних проектів, які дадуть можливість інтенсифікувати наукові дослідження за пріоритетними напрямами.

Керівник відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України Ганна Новосад переконана, що участь університетів у міжнародних проектах є «важливою задля реформування вищої освіти в Україні».

«Варто відзначити, що українські установи завжди активно беруть участь у європейських проектах. Утім, варто сфокусуватися на конкретних питаннях і визначити пріоритети в інтересах держави», – вважає менеджер проектів розвитку потенціалу вищої освіти Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних заходів і культури (ЕАСЕА, Брюссель, Бельгія) Пійя Хайнамакі.

Під час інформаційної сесії представники національних Еразмус+ офісів провели консультації щодо актуальних напрямів співпраці в рамках програм Європейського Союзу. Учасникам також представили структуру програми Еразмус+, спрямованої на підтримку проектів, партнерства, заходів і мобільності у сфері освіти, підготовки, молоді та спорту; розповіли про правила участі українських вищих навчальних закладів у конкурсах програми за напрямом «Розвиток потенціалу вищої освіти» (колишня програма Темпус); надали рекомендації щодо підготовки проектних заявок.

Зазначимо, що цьогоріч у Міжнародному інформаційному дні беруть участь представники Національних команд експертів із реформування вищої освіти, Національних Еразмус+ офісів та університетів із країн-учасників програми Еразмус+ з 4 регіонів та 5 держав-членів Європейського Союзу: країн Західних Балкан, Східного партнерства, Середземномор’я, Середньої Азії; професори з Австрії, Німеччини, Польщі, Франції, Швеції.

Організатори заходу: Національний Еразмус+ офіс в Україні (проект ЄС) спільно з Львівським національним університетом імені Івана Франка у тісній співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні та за підтримки Міністерства освіти і науки України і Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: