Українські військові з інвалідністю вперше візьмуть участь у марафоні морської піхоти США

95569_gallery

Четверо ветеранів АТО 25 жовтня вирушать до Вашингтона в складі української делегації для участі в щорічному марафоні, який організовує Корпус морської піхоти США.

Про це інформує УНІАН.

Четверо військових - Вадим Мазніченко, Вадим Свириденко, Дмитро Фісенко та Павло Степанов - були запрошені взяти участь у марафоні за підсумками конкурсного відбору. Ці четверо бійців проходили службу в АТО, отримали серйозні поранення та ампутації різного ступеня тяжкості, а тепер повертаються до життя після тривалого періоду реабілітації.

Так, разом із військовими з Канади, Данії, Грузії, Франції, Литви, Естонії та Австралії українці бігтимуть 10-кілометровий забіг, який стартує 30 жовтня.
Разом з військовими дистанцію бігтимуть ще четверо українців: прес-секретар ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» Катерина Машко, підполковник медичної служби Андрій Кіх, аташе з питань оборони генерал-майор Володимир Гаврилов та керівник проекту Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації Наталія Мельниченко.
Окрім участі в забігу, програма українських військових включатиме зустрічі з побратимами з інших країн, екскурсії Білим домом, Пентагоном та Конгресом США, візити в американські реабілітаційні центри, зустрічі з українською громадою та волонтерськими групами, які сприяють організації лікування військових з України в Сполучених Штатах. До України делегація повернеться 3 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: